Act as One wil dat Antwerp-topman Decuyper duidelijkheid brengt

Royal Antwerp Football Club, stamnummer 1, zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid deze keer de licentie niet binnenhalen Foto: MARC GOYVAERTS

Act as One wil dat Antwerp-topman Decuyper duidelijkheid brengt

Print
Deurne - Patrick Decuyper, de nieuwe sterke man in wording bij voetbalclub Antwerp, moet eindelijk duidelijkheid brengen over wie zijn investeerders zijn. Dat vraagt supportersvereniging Act As One in een open brief. Bovendien vragen ze zich openlijk af of Decuyper bij machte is om een voor de licentie noodzakelijke borg van 3,5 miljoen euro te betalen.

De supportersvereniging maakt zich zorgen over de status quo die er is opgetreden in een aantal ‘obstakels’. “Decuyper kondigde vorige week aan dat een deal met partij Mintjens (schuldeiser en eigenaar van de Bosuilgronden) slechts een kwestie van tijd was”, klinkt het. “Maar de klok tikt ondertussen verder en momenteel is er geen – overigens noodzakelijke – deal. Dit zowel in het dossier van de schuldvordering als met betrekking tot de gronden. Hierbij moet worden benadrukt dat er nog steeds geen duidelijkheid bestaat over de identiteit van de investeerders achter de heer Decuyper. Het feit dat dit niet wordt meegedeeld vindt ACT onrustwekkend.”

Bovendien moet Decuyper nog zorgen voor een borg, noodzakelijk voor het verwerven van de licentie. Act As One kleeft daar voor het eerst een bedrag op: 3,5 miljoen euro. “In alle openheid vragen wij dan ook aan Patrick Decuyper of hij deze middelen ter beschikking heeft en dit ook aan te tonen aan de onderhandelingstafel.”

Volgens Act dringt de tijd. “Er kan en mag niet langer getalmd worden. Er zijn dan ook twee mogelijke scenario’s. Ofwel zijn deze middelen ter beschikking en moeten de nodige garanties op tafel worden gelegd zodat iedereen met een gerust gemoed verder kan. Ofwel moet er ruimte komen aan de onderhandelingstafel voor partijen die deze garanties wél kunnen bieden.”

Act as One wil zelf die andere partij zijn. “We hebben alternatieve plannen en potentiële investeerders klaarstaan en willen deze -indien nodig- zo snel mogelijk activeren om zo te helpen bij het behalen van de licentie en de club naar een veilige haven te loodsen. Zo een deal met Mintjens en de financiële garanties geen probleem zijn voor hem zetten wij de deur nog verder open voor Patrick Decuyper om een alliantie te sluiten met alle partijen die actief de club willen redden. Dit zal echter snel moeten gebeuren.”

 

MEER VOETBALNIEUWS