Arrest over dodelijke vechtpartij Xinglin Wu opnieuw uitgesteld

Print
Antwerpen / Sint-Niklaas -

Het hof van beroep in Antwerpen heeft het arrest in de zaak over de dood van Xinglin Wu (20) uit Sint-Niklaas woensdag opnieuw uitgesteld. Ditmaal werd 1 april als nieuwe datum naar voren geschoven.

De feiten speelden zich af in de nacht van 30 september 2012. Xinglin was samen met vrienden naar discotheek Mansion in Antwerpen getrokken. Na een dispuut met een toiletdame werden twee van zijn kameraden en Mohamed E.A. (20) aan de deur gezet, waarna ook hun vrienden de dancing verlieten.

Buiten kwam het tot een vechtpartij en Xinglin sloeg samen met drie anderen op de vlucht, achtervolgd door de beklaagden. Eén van hen kon zich in veiligheid brengen in een karaokebar, de drie anderen verstopten zich op een woonboot in het Kempisch dok.

Mohamed E.A. en Abdel-Mouhaimine H. (23) pakten eerst Xinglin aan, die versuft door de slagen en de drugs die hij genomen had, in het water belandde en verdronk. Dan sloegen ze samen met Abdessamad B. (22), die eerst nog de auto had geparkeerd, de twee anderen in elkaar.

Abdessamad B. kreeg drie jaar cel en ging niet in beroep. De twee andere beklaagden, die tot zes jaar cel veroordeeld werden, deden dat wel en riskeren nu tien jaar.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio