Jelle Vossen: ‘We staan voor elf finales’

Foto: Photo News

Jelle Vossen: ‘We staan voor elf finales’

Print

Jelle Vossen heeft met zijn Engelse club Middlesbrough uitzicht op promotie naar de Premier League. ‘We hebben nog elf finales te gaan’, zegt hij woensdag op de clubwebsite.

Vossen stond dinsdag aan het kanon bij ‘Boro’ in de met 3-0 gewonnen competitiematch tegen Milwall. De spits, die wordt gehuurd van Racing Genk, maakte zijn comeback na een hoofdblessure die hij tien dagen geleden had opgelopen. Daarom startte hij op de bank. Vijf minuten na zijn invalbeurt in de tweede helft legde Vossen de eindstand vast, goed voor zijn vierde treffer.

Middlesbrough voert na 35 speeldagen het klassement in The Championship aan met 66 punten. Derby County en Watford volgen op 1 punt, Bournemouth op 3. De top 2 promoveert rechtstreeks.

‘Na het verlies vorige week (tegen Sheffield Wednesday) was het belangrijkste de drie punten pakken. We hebben op de juiste manier gereageerd. Iedereen was heel gemotiveerd en we hebben als een ploeg gespeeld’, zegt Vossen. ‘We staan aan de leiding in de competitie maar de volgende wedstrijd is opnieuw een finale. Met nog elf matchen te gaan staan we voor elf finales.’

Middlesbrough moet het wedstrijd per wedstrijd bekijken, meent de Limburgse aanvaller. ‘Elk weekend kunnen er grote verschuivingen zijn in het klassement. We moeten gewoon geconcentreerd blijven en onze job doen, te beginnen met zaterdag. Tegen Forest is het opnieuw een belangrijke wedstrijd. Maar dat zijn ze allemaal en we moeten alleen naar onszelf kijken. Als we de lijn doortrekken en blijven winnen, kan niemand ons voorbij.’

Meer sportnieuws