Vliegtuig crasht naast landingsbaan

Foto: rr

Vliegtuig crasht naast landingsbaan

Print
In de Nepalese hoofdstad Kathmandu is woensdagochtend een vliegtuig van Turkish Airlines bij de landing naast de landingsbaan terechtgekomen.

De Airbus A330 die van Istanboel naar Kathmandu vloog en 227 mensen aan boord had, moest landen in dichte mist. Door de slechte zichtbaarheid en de gladde landingsbaan is het toestel van de landingsbaan geschoven en kwam het neer op zijn neus.

Op onderstaande beelden is te zien hoe de passagiers het vliegtuig naast de landingsbaan verlaten. Er zou sprake zijn van enkele lichtgewonden. 

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '21813201', 'flashvars': { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':'1', 'prerollInterval':'1', 'prerollStartWith':'1', 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : '1', 'preSequence':'1', 'postSequence':'1', 'timeout':'4', 'storeSession':true, 'prerollInterval':'1', 'skipOffset' : '15' }, 'skipBtn': { 'label': 'Advertentie overslaan' }, 'adsOnReplay':true, 'noticeMessage': { 'plugin':'true', 'text': 'Advertentie overslaan binnen {sequenceProxy.skipOffsetRemaining|timeFormat}' } }, 'cache_st': '1406844802', 'entry_id' : '1_te01vyb0' });

Op sociale media circuleren beelden van het vliegtuig nadat het van de baan is geschoven. De meeste foto's werden genomen door passagiers die aan boord waren van het toestel. 

In 2009 ging het op de Nederlandse luchthaven van Schiphol ook mis bij de landing van een toestel van Turkish Airlines. Bij die crash kwamen destijds negen mensen om het leven. Ongeveer tachtig mensen raakten gewond. 

Nu in het nieuws