Het rommelt in Nederland: Twente is drie punten kwijt

Foto: Photo News

Het rommelt in Nederland: Twente is drie punten kwijt

Print

FC Twente verliest drie punten in het klassement. De club wordt door de Nederlandse voetbalbond gestraft omdat het zijn zaken financieel nog steeds niet op orde heeft. Dat bevestigen de Tukkers woensdag op hun website.

De Nederlandse eersteklasser staat al enige tijd onder curatele van de KNVB. In januari kreeg de club een ‘publieke waarschuwing’ omdat de afspraken in het zogenaamde ‘plan van aanpak’ niet werden nagekomen. Twente meldde toen nog niet bang te zijn voor puntenaftrek. Nu dat toch het geval is, zakt de club in het klassement van de achtste naar de negende plaats, met 32 punten uit 25 matchen.

‘De licentiecommissie van de KNVB is het niet eens met de afschrijvingsmethodiek op het stadion die is toegepast in het jaarverslag van 2013/2014’, klinkt het. ‘Deze is overigens goedgekeurd door de accountant. Het moeten terugdraaien hiervan zorgt ervoor dat het netto verlies negatiever uitvalt en dat daarmee de normstelling hiervan niet wordt gehaald.’

Aldo van der Laan, vanaf volgend seizoen opvolger van Joop Munsterman als voorzitter van de club, noemt de puntenaftrek een ‘blamage’. ‘We betreuren de beslissing, maar zullen op grond van formele onderbouwing geen beroep aantekenen.’

Bij Twente, dat wordt gecoacht door Alfred Schreuder, spelen geen Belgen. Met middenvelder Orlando Engelaar (ex-Genk) loopt er wel een bekend gezicht rond.

Meer sportnieuws