Foutparkeerders riskeren GAS-boetes

Foto: Philippe Desmet

Foutparkeerders riskeren GAS-boetes

Print
Kontich - De bewoners van de Jordaensstraat zijn de foutparkeerders in hun straat beu. Van de politie valt er geen actie te verwachten, maar het gemeentebestuur wil GAS-boetes uitschrijven.

Tijdens de gemeenteraad richtte Luc Stragier zich tot de burgemeester met een klacht over foutparkeerders in de Jordaensstraat. “Dertien maanden geleden stond ik hier ook met dezelfde klacht, maar ondertussen is er niets veranderd. De auto’s staan dubbel geparkeerd, ze blokkeren garages en de vrije doorgang op het voetpad.”

Burgemeester Erik Jacobs (N-VA) ontkende niet dat er een probleem is, maar had slecht nieuws voor de klagers. “Ik heb de korpschef hierover aangesproken en hij liet me weten dat het uitschrijven van parkeerboetes geen prioriteit is voor de politie.”

Schepen van Mobiliteit Willem Wevers (N-VA) voegde er wel aan toe dat het gemeentebestuur de foutparkeerders wil bestraffen met GAS-boetes. Deze boetes kunnen door gemachtigde ambtenaren uitgeschreven worden. “Daarvoor moeten er nog wel enkele administratieve acties ondernomen worden, maar dit kan op relatief korte termijn.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio