© Gemeente Laakdal

Doortrekking Nikelaan vanaf mei

Na de doorgedreven inspanningen die de gemeenten Laakdal, Meerhout, Ham en Tessenderlo al jaren leveren, is er eindelijk een doorbraak gekomen voor het vrachtverkeer in Klein-Vorst

Stefan Helsen

In mei starten de werken om de Nikelaan door te trekken tot aan het afrittencomplex 25 bis in Ham. Vooral de bewoners van Vorst-Meerlaar en Meerhout-Gestel kunnen terug opgelucht ademen. De gemeente Laakdal ondernam eerder al acties om het zwaar vervoer via alternatieve wegen om te leiden. Uit tellingen blijkt dat deze hun doel niet hebben gemist. Toch is deze voorlopige oplossing maar een pleister op de wonde.

Het omleidingsverkeer zal op momenten van calamiteiten op de E313 via deze nieuwe parallelweg kunnen rijden. “De afrit Geel-Oost zal op termijn ook minder druk worden, wat dan weer een goede zaak is voor dit verzadigde kruispunt”, zegt schepen Frank Sels (sp.a).

“De ontsluiting van de Nikelaan is een goede zet voor de economische uitbreiding van onze ganse regio”, zegt Burgemeester Tine Gielis (CD&V/LVA). “Doordat de bedrijven nu rechtstreekse ontsluiting zullen krijgen op de E313 wordt het economisch ook aantrekkelijker voor hen om hier te investeren! Ook dit kan alleen maar ten goede komen van de arbeidsmarkt.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio