Leki openhartig over misbruik als kind

Print

Leki bij ‘De Madammen’. Foto: Marc Herremans

Zangeres en presentatrice Karoline Kamosi, beter bekend als Leki, werd als kind verschillende keren misbruikt. Dat vertelde ze in het programma ‘Heylen en de herkomst’ op Vier.

Martin Heylen reisde met Leki (37) naar haar geboorteland Congo. Daar bouwt ze al jaren aan een gezondheidscentrum. Leki, die een tijdje gastpresentatrice was in ‘De Madammen’ op Radio 2, gaf zich helemaal bloot in het programma.

Op een bepaald moment sprak ze ook over het feit dat ze vroeger verschillende keren misbruikt werd. De feiten speelden zich af toen ze zeven, acht, elf en zestien jaar was. “België is een pedofiel land. Ik ben seksueel misbruikt geweest en verkracht geweest. En ik heb lang gedacht dat, als mijn ouders nog samen waren geweest, het nooit was gebeurd”, aldus Leki.

Bekijk hier enkele fragmenten uit de uitzending:

Sinds 1996 ligt de boerderij van de familie Kamosi er verwaarloosd bij. Leki wil er in de toekomst graag spirituele retraites organiseren.

De wegen door de brousse liggen er slecht bij. Leki en Martin zijn op weg naar de missiepost waar ze enkele dagen gaan logeren.

Sinds 2010 zamelt Leki geld in voor een toekomstig ziekenhuis.

Leki trekt met enkele nonkels het bos in om tijdens een ceremonie haar voorouders te eren. Martin hoort er even niet meer bij.

Dat Leki een vastberaden vrouw is die er voluit voor gaat, ondervindt Martin aan den lijve.

.

Nu in het nieuws