N-VA richt vizier op bestuurszitje bij NMBS

Foto: BELGA

N-VA richt vizier op bestuurszitje bij NMBS

Print

Na het ontslag van een PS’er uit de raad van bestuur van de NMBS bekijkt de regering of de N-VA die plek kan opeisen. Dat bericht De Tijd woensdag.

Luc Joris, een van de naaste vertrouwelingen van PS-voorzitter Elio Di Rupo, nam afgelopen vrijdag ontslag uit de raad van bestuur van het spoorbedrijf NMBS. Het is nog onduidelijk wie dat vacante PS-zitje zal opeisen. In de regering zou alvast bekeken worden of de N-VA haar politieke gewicht kan verzilveren met een bestuurszitje. 'Dat zou maar normaal zijn, gezien de nieuwe krachtsverhoudingen sinds de verkiezingen op 25 mei', is in regeringskringen te horen. De bestuurders bij de NMBS weerspiegelen vandaag nog de samenstelling van de vorige regering-Di Rupo (PS, MR, cdH, SP.A, CD&V en Open VLD), waarbij er geen plek is voor de grootste coalitiepartij N-VA.

De N-VA houdt de boot af. Er wordt zelfs niet uitgesloten dat Joris door een andere PS’er vervangen wordt, het meest simpele scenario. Maar het is duidelijk dat er voor de partij op termijn zeker iets moeten gebeuren in de raad van bestuur van de NMBS.

Nu in het nieuws