Thalys-treinen rijden opnieuw normaal

Foto: BELGA

Thalys-treinen rijden opnieuw normaal

Print

De Thalys-treinen rijden woensdagochtend opnieuw normaal, zo meldt een woordvoerster. Na een ‘persoonsongeval’ in Noord-Frankrijk, aan de grens met België, was het treinverkeer tussen Parijs en Brussel sinds dinsdagavond onderbroken.

Door het ongeval in Wannehain iets voor 21 uur konden zes treinen hun bestemming niet bereiken, een duizendtal reizigers zag hun reis verstoord. Twee treinen vanuit Rotterdam en een uit Essen (Duitsland), moesten halt houden in Brussel. 251 van de 435 reizigers keerden terug naar Rotterdam of zochten met eigen middelen een plek om te overnachten in Brussel. 184 andere brengen de nacht door in een ‘wachttrein’ tot hun vertrek om 5.30 uur. Die trein is inmiddels zoals gepland vertrokken richting Parijs.

‘De situatie op het spoor is opnieuw normaal. We hebben de ochtendtreinen versterkt’, aldus de woordvoerster. ‘De passagiers kunnen hun bestemming bereiken met de Thalys, volgens de normale dienstverlening.’

Volgens de verkeersinformatie op de website zijn er wel nog kleinere gevolgen. Een trein vertrekt deze ochtend niet in Amsterdam maar in Rotterdam, een trein vanuit Parijs naar Essen heeft wat vertraging en bij een vroege trein vanuit Luik werden alle Belgische stations (Namen, Charleroi, Bergen), inclusief Luik, niet aangedaan.

In de andere richting, vanuit Parijs, maakten dinsdagavond drie treinen rechtsomkeer: een die op weg was naar Amsterdam, een naar Brussel en een naar Luik. Daar waren 600 passagiers aan boord.

.

Nu in het nieuws