Neergeschoten dakloze in Los Angeles had Franse nationaliteit

Foto: AFP

Neergeschoten dakloze in Los Angeles had Franse nationaliteit

Print

De dakloze die zondag door de politie in Los Angeles werd doodgeschoten was een Franse burger met een crimineel verleden in de VS. Dat schrijft de Los Angeles Times.

Volgens de krant gaat het om de 39-jarige Charley Saturmin Robinet. Hij werd doodgeschoten in Skid Row, een armere wijk in de buurt van het stadscentrum. De man was vijftien jaar geleden in de Verenigde Staten al eens veroordeeld wegens een gewapende diefstal. Hij werd toen opgepakt met 33.500 dollar op zak en verklaarde aan de speurders dat hij dat geld had gestolen om een theaterschool mee te betalen. Charley Saturmin Robinet, die in Skid Row ook bekend staat als ‘Africa’, werd pas in mei vrijgelaten uit de gevangenis.

De dood van de dakloze zorgde al voor heel wat ophef in de VS, onder meer na het verschijnen van een video van de feiten. Heel wat mensen verwijten de agenten hun gewelddadige optreden. De politie verklaarde intussen dat de man werd neergeschoten nadat hij had geprobeerd om tijdens een schermutseling het wapen van een van de agenten te grijpen. De identiteit van het slachtoffer werd door de politie niet bevestigd.

MEEST RECENT