Vossen en Middlesbrough opnieuw leider in Engelse tweede klasse

Foto: Photo News

Vossen en Middlesbrough opnieuw leider in Engelse tweede klasse

Print

In de Championship, de Engelse tweede klasse, staat Middlesbrough opnieuw op kop na 35 speeldagen. Leider Derby County liet dinsdag punten liggen, terwijl Middlesbrough met 3-0 won. Jelle Vossen droeg zijn steentje bij in de winst. Hij scoorde de 3-0.

Het blijft een spannende race om de titel in de Engelse Championship. Middlesbrough verloor nog maar recent zijn leidersplaats aan Derby County, maar nu doet het opnieuw haasje over. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion ging Derby County met 2-0 onderuit. Eerste achtervolger Middlesbrough kreeg Millwall over de vloer. Dankzij doelpunten van Bamford (26), Kike (30) en Vossen (78) won het vlot met 3-0. Vossen stond op het ogenblik van zijn goal nog maar vijf minuten op het veld.

Charlton Athletic, de ploeg van coach Guy Luzon (ex-Standard) blijft meedraaien in de middenmoot. Charlton won met 2-1 van Nottingham Forrest. Beide doelpunten van de thuisploeg kwamen van Frédéric Bulot (ook ex-Standard). Yoni Buyens stond de hele match op het veld, net als Tony Watt. Igor Vetokele werd twee minuten voor affluiten gewisseld voor Christophe Lepoint.

In de stand is het bovenaan drummen geblazen. Nieuwe leider Middlesbrough telt na 35 speeldagen nu 66 punten, dat is er eentje meer dan eerste achtervolgers Derby County en Watford. AFC Bournemouth, ook lange tijd op kop gestaan, bekleedt plaats vier met 63 punten.

Meer sportnieuws