Flatbewoners krijgen geen post: ze hebben al 60 jaar geen adres

Gregory Lamoot maakt zich zorgen na enkele weken zonder post. Foto: dirk kerstens

Merksem

Flatbewoners krijgen geen post: ze hebben al 60 jaar geen adres

Print
Merksem -

Tientallen bewoners van de Maantjessteenweg in Merksem trekken aan de alarmbel: “We krijgen al weken geen post meer”, klinkt het. Bij bpost wordt de vraag gesteld: “Hoe hebben deze mensen na bijna zestig jaar nog steeds geen wettelijk adres met het ­nodige busnummer?­”

“Ons flatgebouw en de twee buren krijgen intussen geen post meer”, zegt Gregory Lamoot (35) van reisbureau Five Star Travels. “Het gaat dus al zeker om een veertigtal woningen.”

“De flats zijn gebouwd in de jaren vijftig en er staan nergens nummers op de bussen. Geen probleem voor onze postbode: hij buste alles omdat hij de buurt kent”, legt Lamoot uit. “Maar de vaste postbode is in ziekteverlof gegaan. Zijn vervangster stuurt al onze post gewoon retour naar afzender omdat zij geen busnummer vindt. Maar wij hebben daar nooit iets over vernomen. De procedure om zo’n busnummer wettelijk aan te vragen gaat via de stad en kan maanden duren, terwijl wij nu geen post krijgen.”

“Vreemde situatie”

Woordvoerder Fred Lens van bpost bevestigt dat het geen standaardprocedure is om postbedeling stop te zetten wegens een administratieve onenigheid. Bpost wordt de zaak verder onderzocht.

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio