Camera’s vervangen agenten bij huis De Wever

Print

Voor het huis van Bart De Wever hangen nu bewakingscamera’s. Foto: LUMA

Deurne -

De Antwerpse politie houdt de woning van burgemeester Bart De Wever (N-VA) 24 uur op 24 in de gaten met hightech bewakingscamera’s. De camera’s zijn er gekomen ter vervanging van de gewapende agenten van de mobiele eenheid, die ondertussen werden teruggetrokken.

Wie af en toe voorbij de woning van burgemeester Bart De Wever op de Herentalsebaan in Deurne rijdt, was het misschien al opgevallen. De gewapende politieagenten zijn verdwenen van zijn oprit.

“Dat klopt”, zegt Serge Muyters, de korpschef van de Antwerpse politie. “Maar de terreurdreiging tegen de burgemeester is niet verminderd. De bewaking van de burgemeester en zijn gezin wordt dan ook niet afgebouwd. We hebben in overleg met het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken en het OCAD (Orgaan voor Coördinatie en Analyse van de Dreiging) beslist de statische bewaking door gewapende politieagenten terug te trekken en te vervangen door camerabewaking. Op die manier kunnen we omgeving van de woning van de burgemeester 24 uur op 24 in de gaten houden. Bovendien zijn er zowel geüniformeerde patrouilles in de buurt en zullen er ook agenten in burger patrouilleren.”

Lees woensdag meer over de bewaking van Bart De Wever in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio