Bomen gekapt op Eksterlaar

Op de site liggen tientallen boomstammen van gerooide bomen. Foto: Wim Hendrix

Bomen gekapt op Eksterlaar

Print
Deurne -

Projectontwikkelaar Vooruitzicht is gestart met het rooien van de bomen op de site Eksterlaar, tot groot ongenoegen van de buurt. “Dat ze nu al zo ver zijn gegaan, is bijzonder jammer”, zegt Chris Bekaert van bewonersgroep Groeneksterlaar.

Met pijn in het hart zagen de buurtbewoners gisteren honderden bomen sneuvelen op de site Eksterlaar. Projectontwikkelaar Vooruitzicht is gestart met het rooien van de bomen om plaats te maken voor het archeologisch vooronderzoek dat de bouw van de nieuwe woonwijk vooraf moet gaan.

Voor bewonersgroep Groeneksterlaar kom dit erg onverwacht. “De bouw van de woonwijk wordt in verschillende fases gerealiseerd”, weet Chris Bekaert van Groeneksterlaar. “De plek waar de bomen gekapt zijn, maken onderdeel uit van een latere bouwfase. En de bouw van fase één is nog niet gestart. Er is nog geen bouwaanvraag. We vinden het dus bijzonder jammer dat er nu al honderden bomen gekapt worden.”

Kris Van Ballaer, coördinator van het project Eksterlaar, benadrukt dat alle bomen die niet weg moeten, ook behouden zullen blijven. “De bomen die nu gerooid worden, bevinden zich in een zone die pas in fase drie gerealiseerd wordt”, legt Van Ballaer uit. “Maar vooraleer we aan die fase kunnen beginnen moet er ook een archeologisch vooronderzoek gebeuren. Dat neemt erg veel tijd in beslag en kan een jaar duren. Daarom dat we die zone zo snel mogelijk vrij willen maken om aan dat vooronderzoek te beginnen. Aangezien we niet mogen rooien tijdens het broedseizoen, moest het nu dus wel gebeuren, anders moeten we alles maanden uitstellen.”

Lees het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Stad

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio