© Photonews

Terminale Club-fan stapt dag na eerbetoon uit het leven

Lorenzo Schoonbaert heeft vanavond euthanasie gepleegd. De 41-jarige fan van Club Brugge zorgde gisteren voor een emotioneel moment voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen Moeskroen. Als laatste wens mocht hij met zijn dochtertje aan de hand de aftrap geven van de match van zijn geliefde Club.

jvh

‘Mijn laatste droom is vervuld. Nu kan ik rustig sterven’, zei Laurenzo na de wedstrijd. Hij was bijzonder gelukkig dat hij die dag samen met zijn dochtertje Dina (7) de aftrap van de wedstrijd mocht geven. Na de match kon hij ook nog de spelers ontmoeten, onder wie zijn topfavoriet Mathew Ryan. Het was Sandy, de mama van Dina, die gisteravond via Facebook liet weten dat Laurenzo via euthanasie uit het leven was gestapt. Doelman Mathew Ryan tweette meteen dat zijn gedachten bij zijn fan waren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu zaterdag 7 maart wordt afscheid genomen van Laurenzo in het crematorium van Brugge.

Bekijk hier het eerbetoon:

Terminaal zieke supporter zorgt voor pakkend moment in Brugge

© Photo News

© pn

© Photo News

© Photo News

© Photo News

1 / 5

De aftrap van het duel tussen Club Brugge en Moeskroen Peruwelz werd een pakkend moment. De aftrap werd immers gegeven door Lorenzo Schoonbaert, een terminaal zieke supporter. Met zijn dochtertje aan de hand zag de 37-jarige Lorenzo daarmee zijn laatste wens in vervulling gaan en kreeg hij naar eigen zeggen het mooiste afscheid dat hij zich kon inbeelden. Binnenkort kiest hij voor euthanasie maar hij kreeg nog wel een staande ovatie mee van het Brugse publiek.

MEER OVER Club Brugge

Meer voetbalnieuws