Inbrekers rijden glazen deuren aan diggelen

Print

Foto: Margo Tilborghs

Essen / Kapellen / Wuustwezel - Afgelopen weekend kregen de politie-zones Grens en Noord met een reeks inbraken te maken. Brutale dieven pleegden diverse ramkraken om zo hun buit binnen te halen. Ze gingen voornamelijk aan de haal met sigaretten en tabak.

De eerste ramkraak gebeurde omstreeks 4.40u op een supermarkt in de Sint-Jansstraat in Essen. Een kwartier later was er een poging tot inbraak in het tankstation op Over d'Aa in dezelfde gemeeente. Nog wat later werd er opnieuw een ramkraak gepleegd op een supermarkt in de Kapelstraat in Loenhout. Telkens hadden de daders het gemunt op sigaretten.

Els Willemen is uitbaatster van de Spar-supermarkt in Wildert. “Wij wonen naast de winkel”, vertelt ze. “Om 4.40u ging het alarm in de winkel af. We zijn direct opgestaan om te kijken wat er aan de hand was. De boeven waren er toen al vandoor. Op de camerabeelden zagen we hoe een auto de glazen deur van de winkel kwam binnengereden. Drie mannen met een kap op het hoofd gingen de winkel binnen. Een vierde compagnon zat te wachten in de wagen. Ze zijn gevlucht richting Antwerpsesteenweg. Hoeveel ze hebben buitgemaakt weten we nog niet precies. Morgen zal de inventaris worden opgemaakt.”

Lees het hele verhaal in uw krant van maandag, editie Noord.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio