Stug Beveren verliest met kleinste verschil van Gent

Print

AA Gent is met het kleinste verschil gaan winnen van Waasland-Beveren: 0-1. Moses Simon kon als enige de gele muur slopen die op de Freethiel was opgetrokken. De Buffalo’s springen zo weer over Standard naar de derde plaats, Waasland-Beveren blijft in de gevarenzone hangen.

Bij Waasland-Beveren kwam Hugo Sousa in de ploeg, hij verving de geschorste Corstjens. Brepoels koos ook voor Henkens, Emond verhuisde zo naar de bank. Bij AA Gent keerde Foket terug in het team en verhuisde Raman weer naar de bank. Vanhaezebrouck verraste wel met zijn 4-3-3-opstelling met Foket als rechtsbuiten met Rafinha in zijn rug, Simon als linksbuiten en Depoitre alleen in de punt.

Bekijk de opstellingen hier

In de eerste helft kregen we een flauwe vertoning te zien op de Freethiel. Gent speelde het balletje van links naar rechts maar vond geen gaten in de afweer van Waasland-Beveren. Er was één grote kans voor Depoitre maar die schoot via het been van Robson naast. Ook het schot van Milicevic, die Henkens op zijn weg vond, was het vermelden waard. Aan de overkant kon Wilmet de diepe bal van Addy net niet vol raken, waardoor Sels makkelijk kon oppikken. Meer had de eerste periode niet te bieden.

Ook na rust hadden de bezoekers het lastig met de gele muur, tot een alweer hard werkende Depoitre in de 65ste minuut zijn maatje Moses Simon kon bedienen en die rondde proper af. De thuisploeg trok nog wel op zoek naar de gelijkmaker en was er enkele keren erg dicht bij maar kende pech in de afwerking: ofwel werd de bal van de lijn gekeerd, ofwel was Sels paraat en anders was de afwerking nét niet scherp genoeg. Aan de overkant bleef Simon gevaarlijk maar gescoord werd er niet meer.

De Buffalo’s springen zo weer over Standard naar de derde plaats, Waasland-Beveren blijft in de gevarenzone met amper twee puntjes voorgift op de voorlaatste in de stand...

Opmerkelijk:

Henkens kwam nogal fel in en trapte op de enkels van Milicevic, en dat allemaal vlak voor de Gentse bank waar ze verontwaardigd reageerden. Henkens kreeg een logische gele kaart maar ging zich even later ook verontschuldigen bij die Genste bank. Een mooi gebaar.

Belangrijkste fases:

9’ De eerste kans is voor Foket die de pass van Van der Bruggen aan de tweede paal niet voorbij Steppe kan trappen.

10’ Addy met de mooie diepe bal, het is Wilmet die er in één tijd zijn voet kan tegenplaatsen, hij raakt het leer evenwel niet vol en de bal verdwijnt met een boogje in de handen van Sels.

21’ Een mooie Gentse combinatie in de zestien van Waasland-Beveren eindigt met een teruglegger van Moses op Depoitre, die knalt ter hoogte van het penaltypunt via een Waas been naast de verste paal.

38’ De voorzet van Asare wordt verlengd in de voeten van de vrijstaande Milicevic, die kan aanleggen, maar raakt het been van Henkens, hoekschop.

42’ Rafinha krijgt veel ruimte om met de bal aan de voet op te rukken, hij kan de bal richting het hoofd van Simon zwiepen, maar die mist ‘m op een haar.

45+1’ Steppe komt uit zijn kooi maar bokst naast de bal. Die wordt door Asare weer in het pak gedropt maar Depoitre wordt goed afgehouden door Robson.

50’ Na een hoekschop raakt de bal niet weg uit de zestien van Waasland-Beveren, maar tot twee keer schiet een Gentenaar in de gele muur, uiteindelijk kan er via Wilmet worden opgeruimd.

58’ Depoitre komt sterk opzetten en legt breed op Milicevic, die vindt de vrijstaande Simon, maar zijn schot is te centraal en te zwak om Steppe te verontrusten.

65’ Milicevic stuurt Depoitre weg, die kan Robson opzij schuiven en Simon bedienen, die mooi in het hoekje mikt: 0-1.

72’ Ze zijn bij Gent Henkens vergeten aan de tweede paal, die zet voor en Bourabia kopt onder druk net over doel.

73’ Maric pompt de bal diep, Nielsen kopt in de voeten van Oumarou, die schiet voorbij Sels maar Nielsen kan nog van de lijn redden.

80’ Invaller Emond zet zich goed door en trapt richting doel, die bal raakt volgens Emond een Gentse hand, maar Delferrière wuift zijn protest weg.

81’ Moses draait Robson gek maar raakt niet voorbij Steppe.

89’ De pas ingevallen Dejaegere wordt meteen getorpedeerd maar Siebe Blondelle komt er vanaf met geel.

91’ Depoitre wordt gevonden in de rug van de Wase defensie, hij kruist zijn schot voorbij de verste paal.

93’ Simon spurt door en geeft de bal voor doel maar Depoitre kan er net niet voldoende bij.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase

Meer voetbalnieuws