© ss

400 mannen laten zich castreren om ‘God te ontmoeten’

Een Indiase goeroe heeft mogelijk tot vierhonderd volgelingen ervan overtuigd zich te castreren om zo dichterbij God te komen. Dat hebben onderzoekers van Indiase Central Bureau of Investigation (CBI) ontdekt.

boj

Gurmeet Ram Rahim Singh, bijgenaamd ‘The Guru in Bling’, is leider van de spirituele organisatie Dera Sacha Sauda, die wereldwijd veertig à vijftig miljoen volgelingen telt. Vorige week verzamelden de rechercheurs belangrijke verklaringen van slachtoffers en andere getuigen. Het CBI wil Singh aanklagen voor het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Volgens Hans Raj Chaucan, het enige slachtoffer dat publiekelijk verklaringen aflegde, begonnen de castraties rond het jaar 2000. ‘Er werd verteld dat enkel diegenen die zich lieten castreren God konden ontmoeten’, zegt zijn advocaat.

De castraties werden uitgevoerd in een ziekenhuis dat door de organisatie van Singh werd gerund. Dat de verhalen pas nu naar buiten komen, heeft alles te maken met de vrees voor repercussies van Singh en zijn volgelingen.

Of er nu een zaak tegen Singh kan gemaakt worden of niet, de onthullingen hebben er al voor gezorgd dat de ticketverkoop van de film van de man, die ook een beroemd acteur is in zijn land, in elkaar is gestuikt.

Singh is geen onbesproken figuur. Zo werd hij in 2002 verdacht van betrokkenheid bij de moord op een onderzoeksjournalist en beschuldigden meerdere vrouwelijke volgelingen hem van seksuele uitbuiting. De steenrijke priester - zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 35 miljoen euro - werd echter nooit veroordeeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws