Steve Guerdat wint wereldbekerproef, Judy-Ann Melchior vijfde

Foto: AP

Steve Guerdat wint wereldbekerproef, Judy-Ann Melchior vijfde

Print

De 32-jarige Zwitser Steve Guerdat heeft zondag in het Zweedse Göteborg de twaalfde en laatste manche in de West-Europese liga van de Wereldbeker jumping gewonnen. Met de 12-jarige merrie Paille vormde de olympische kampioen de snelste van zes foutloze combinaties in een barrage met dertien. De Zweed Rolf-Göran Bengtsson werd met Casall tweede, de Duitser Marco Kutscher met Cristallo derde. Judy-Ann Melchior legde met As Cold as Ice op de vijfde plaats beslag.

De andere Belgen gingen in de eerste omloop in de fout. Nicola Philippaerts sprokkelde met Challenge met een vijftiende plaats wel nog enkele wereldbekerpunten (2). Zijn tweelingbroer Olivier werd met Armstrong 28e.

Guerdat is dankzij zijn zege in Göteborg ook primus in de eindstand van de West-Europese liga. Met 77 punten heeft hij zes punten voor op de Ier Bertram Allen, die niet naar Göteborg afzakte. De Fransman Kevin Staut is op twaalf punten derde. Jos Verlooy (33 punten) is met een 24e plaats beste Belg, net voor Judy-Ann Melchior (32 ptn), 26e. François Mathy Jr (25) is 33e, Nicola Philippaerts (24) 35e, Pieter Devos (18) 43e, Gregory Wathelet (12) 57e, Olivier Philippaerts (12) 58e, Niels Bruynseels (5) 69e en Constant Van Paesschen (4) 73e. Alleen de eerste achttien plaatsten zich voor de wereldbekerfinale, die van 15 tot 19 april 2015 in Las Vegas (Nevada) gesprongen wordt.

Meer sportnieuws