Samsung stelt (dure) nieuwe topsmartphone voor

In Barcelona heeft de Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung zondag zijn nieuwste topsmartphones voorgesteld. Samsung brengt de Galaxy S6 en S6 edge in stelling tegen de opkomende Aziatische concurrentie en Apple. Het duurste model, de S6 edge met 128 gigabyte geheugen, krijgt een richtprijs van 1.049 euro mee. Dat is meer dan de duurste iPhone.

De S6 is de opvolger van de S5, tot nu toe het Samsung-vlaggenschip. De Galaxy S6 zal te koop zijn voor 699 euro (32 GB), 799 euro (64 GB) of 899 euro (128 GB). Samsung is vooral trots op de camera. Die heeft “maar” 16 megapixels, en dus niet 20 megapixels zoals sommigen hadden verwacht, maar zou daardoor vlotter werken en meer effecten aankunnen. Vooraan is er nog een 5 megapixel camera voor selfies. Verder is het toestel ook draadloos op te laden.

De echte innovatie zit echter in de Galaxy S6 edge. Bij dat toestel buigt het scherm aan de zijkanten wat naar beneden. Echt veel extra functionaliteit lijkt dat niet te geven, maar Samsung wil duidelijk scoren met design. Daar hangt wel een prijskaartje aan. De S6 edge kost een stuk meer dan zijn broertje: 849 euro (32 GB), 949 euro (64 GB) of 1.049 euro (128 GB). Ter vergelijking: de duurste iPhone kost 999 euro.

De Galaxy S6 en S6 edge zullen vanaf 17 april te koop zijn in België. In tegenstelling tot bij de lancering van de S5, is geen exclusiviteit afgesproken met een operator. De toestellen, die als vanouds draaien op het besturingssysteem Android van Google, zullen dus overal verkrijgbaar zijn. Elk model zal in vier verschillende kleuren uitgebracht worden.