Boechoutse wielertoeristen organiseren Ronde van België

Foto: Patrick Van Dyck

Boechoutse wielertoeristen organiseren Ronde van België

Print
Boechout - Wie zelf eens wil ervaren hoe het voelt om een rittenkoers te rijden kan tijdens het verlengde Hemelvaartweekend deelnemen aan een pocket versie van de Ronde van België. Maarten Dewachter (26) en Niels Pellegroms (27), beiden afkomstig uit Boechout, organiseren op 14, 15 en 16 mei een driedaagse wielerronde.

Nu het wielerseizoen van start is gegaan missen Maarten en Niels geen enkele klassieker. "Wat is er gezelliger dan samen met vrienden naar de koers kijken op televisie," vertellen beide Boechoutenaars. "Een streekbier in de hand en een portie kaas naast de zetel, zo brengen we onze koersdagen door." 

Beide vrienden zijn niet enkel trouwe koerskijkers. "Geregeld trekken we erop uit om de nodige kilometers te malen," weet Niels. De wielerfans hebben sinds kort vzw Surplace opgericht. "Hiermee willen we in de toekomst sportevenementen organiseren in onze regio.

Het eerste grote event is een Ronde van België voor wielertoeristen. "Verspreid over 3 ritten van telkens ongeveer 135 kilometer willen we wielerfans kennis laten maken met het koersgevoel van de 'grote jongens'," vertelt Maarten.

De eerste rit gaat richting Sint-Truiden, daarna volgt er een mini-Amstel Gold Race waarin de bekende Cauberg dient als lastige kuitenbijter met Sint-Truiden als vertrek- en aankomstplaats. De derde dag keert het peloton terug naar Antwerpen." 

Lees het ganse verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio