Hazard haalt eerste trofee van het seizoen binnen met Chelsea

Foto: EPA

Hazard haalt eerste trofee van het seizoen binnen met Chelsea

Print

Chelsea heeft een eerste trofee beet dit seizoen. In de finale van de Capital One Cup was het te sterk voor Tottenham, het won met 2-0 dankzij doelpunten van Terry en Costa. Thibaut Courtois bleef op de bank.

Slecht nieuws voor Thibaut Courtois voor de aftrap: José Mourinho opteerde voor Petr Cech onder de lat. Courtois bleef dus op de bank in het mythische Wembleystadion, dat alweer tot de nok gevuld zat voor deze wedstrijd tussen twee teams uit Londen.

Al na negen minuten veerden de toeschouwers een eerste keer recht. Christian Eriksen, de tovenaar uit Denemarken, schilderde een vrije trap enig mooi naar doel, maar zag zijn schot uiteenspatten op de deklat. Daarna nam Chelsea het commando over, zonder echt gevaarlijk te zijn. Hazard dartelde weer over het veld zoals we van hem gewoon zijn, maar de Rode Duivel werd meer dan eens kort op de huid gezeten door een Tottenham-speler. Scoren lukte dan ook niet.

Op slag van rust kwam Chelsea 1-0 voor, dankzij John Terry. De kapitein van de Blues stond op de goede plaats na een vrije trap van Willian, en trapte de openingstreffer via een Tottenham-speler voorbij doelman Lloris. Tottenham met een bijzonder zuur gevoel de rust in.

Tien minuten ver in de tweede helft bracht Diego Costa, die een beresterke partij speelde, Chelsea op 2-0. De Spanjaard kwam de zestien in en verraste met een afgeweken schot doelman Lloris. Kyle Walker was de ongelukkige Spurs-speler die het leer deed afwijken. Scoren deed Tottenham niet meer, waardoor het Chelsea-legioen mocht vieren. Bij Tottenham maakte Vertonghen de tijd vol, Chadli werd vervangen en Dembele kwam tussen de lijnen na een uur spelen.

MEER VOETBALNIEUWS