Ierland triomfeert! Crisis in Frankrijk?

Foto: ©INPHO/Dan Sheridan

Rugby | Six Nations

Ierland triomfeert! Crisis in Frankrijk?

Print

Ierland nam zondagmiddag in Dublin een belangrijke horde op weg naar de eindwinst in het Zeslandentornooi. Ierland zette een jong Engeland opzij met 19-9 en blijft ongeslagen.

Het beloofde een spannend duel te worden tussen de twee teams die vorig jaar de Six Nations overheersten. Maar Engeland bleek deze keer geen partij voor een sterk en spits spelend Iers team. Vier penalties van fly-half Jonathan Sexton, die ook met zijn kicks voor verwarring zorgde in de Engelse verdediging, en een try in de tweede helft van Robbie Henshaw legden de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Engeland kon daar alleen een drop goal en twee penalties (telkens George Ford) tegenover zetten. 

Zaterdag won Italië voor het eerst in twee jaar nog eens een wedstrijd in het Zeslandentornooi. Het versloeg Schotland in de rugbytempel Murrayfield in Edinburg. De beslissing viel in de laatste minuut met een straftry. Schotland ging in de fout onder sterke Italiaanse druk. 

In het Franse team dreigt intussen een crisis. ‘Les Bleus’ bakten er zaterdag in Parijs tegen Wales niks van en Wales won oververdiend. De positie van trainer Philippe St-André komt daardoor in dit Wereldbekerjaar zeker onder druk te staan.

Na drie speeldagen staat Ierland als enig ongeslagen team aan de leiding. Ierland, dat vorig jaar ook het tornooi won, maakt ook nog steeds aanspraak op een Grand Slam (alle wedstrijden gewonnen), al moet het daarvoor nog Wales (14 maart) en Schotland (21 maart) opzij zetten. 

Uitslagen:
Schotland – Italië 19-22
Frankrijk – Wales 13-20
Ierland – England 19-9

Tussenstand:
Ierland: 6 punten
Engeland: 4 
Wales: 4
Frankrijk: 2
Italië: 2
Schotland: 0

Meer sportnieuws