RTBF prijst Antwerpse gin de hemel in

Jurgen Lijcops: “Uitzonderlijk dat een Antwerps product zo’n lof krijgt toegezwaaid in Wallonië.” Foto: Ludo Marien

RTBF prijst Antwerpse gin de hemel in

Print
Antwerpen -

De Antwerpse Forest Dry gin is absolute wereldtop. Niet wij die het zeggen, maar wel de Franstalige tv-zender RTBF. Daar loopt iedere dag het gastronomisch programma ‘Un gars, un chef’ , zeg maar de tegenhanger van Jeroen Meus op de VRT.

Regelmatige gast in het programma is Eric Boschman, de absolute wijn- en drankenkenner van Franstalig België. Hij presenteerde er met de Franse slag de gins die de Antwerpse sommelier Jurgen Lijcops een maand geleden lanceerde onder de naam Forest Dry Gins. Deze artisanale gin wordt in Emblem geproduceerd.

Volgens Boschman is dit Antwerps product zelfs beter dan de Monkey 47 gin, die voor hem tot nog toe de beste op de markt was. Jurgen Lijcops: “ Toch uitzonderlijk dat een Antwerps product zo’n lof krijgt toegezwaaid in Wallonië. Onze gin is echt een terroirproduct.”

Lijcops kreeg ook al vraag uit alle hoeken van de wereld. ‘”Vooral New York, omdat België daar onder meer door de pralines en het bier staat voor kwaliteit. “ Momenteel is de herfst- en winterversie op de markt, op het einde van deze maand volgt de lente-versie van de Forest Dry Gin, gedestilleerd uit rozenbladen en 24 verschillende soorten kruiden.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio