Samuel Dumoulin wint Drôme Classic

Foto: Twitter

Samuel Dumoulin wint Drôme Classic

Print

Samuel Dumoulin (AG2R) heeft de Drôme Classic (Fra/1.1) op zijn naam geschreven. De Fransman haalde het na 201 km in Livron voor de Italiaan Fabio Fellini en onze landgenoot Sébastien Delfosse.

De ontsnapping van de dag stond op naam van vier renners: de Fransen Tarride en Domont, Daniel Summerhill en de Nederlander Bert-Jan Lindeman. Het was de Nederlander die het langst vooruit bleef, maar hij werd uiteindelijk ingehaald door een groepje van drie renners: Chétout, Gastauer en Pacher. Vrij snel moest hij de rol vooraan lossen, maar ook het trio kreeg met 30 seconden niet echt een vrijgeleide van het peloton.

In het slot kwamen de favorieten naar voren en was het Romain Bardet, winnaar van vorig jaar, die samen met Bauke Mollema, Peter Stetina, Cyriel Gautier en Yann Guyot op het slotklimmetje wegreed. Uiteindelijk was het Dumoulin die vanuit de achtergrond terugkeerde en de anderen nog voorbij snelde, goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen.

Voor de 34-jarige Fransman was het van 25 mei 2013 geleden dat hij nog eens een wedstrijd won, de GP de Plumelec-Morhiban (Fra/1.1).

MEEST RECENT