Club wint van Moeskroen, maar verliest Vazquez

Foto: BELGA

Club wint van Moeskroen, maar verliest Vazquez

Print

Club Brugge heeft na drie wedstrijden zonder overwinning eindelijk nog eens de drie punten beet. Tegen Moeskroen-Péruwelz scoorde het kort na rust driemaal scoren en won met 3-0. Iedereen bij Club Brugge houdt de adem echter in voor draaischijf Victor Vazquez, die mogelijk een zware blessure opliep voor de rust.

Het veld in het Jan Breydelstadion zag er alweer niet goed uit, door de opeenvolging van wedstrijden. Nog voor de rust zou de grasmat een grote rol spelen, mogelijk voor de titelambities van Club Brugge.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Beide ploegen brachten er weinig van terecht in de eerste helft. Club Brugge kon wel het meeste aanspraak maken op een doelpunt, maar tien minuten voor de rust kwam Moeskroen-Péruwelz bijzonder dicht bij een verrassende 0-1 voorsprong. Een hoekschop viel zomaar voor de voeten van Boli, die het leer over duwde. Nog voor het rustsignaal sloeg het noodlot toe bij Club Brugge. Victor Vazquez kwam na een onschuldig duel slecht neer en moest van het veld gedragen worden. Volgens de eerste diagnose liep de Spanjaard een enkelbreuk op drie plaatsen op.

Na de rust lukte Club Brugge wat tot dusver niet lukte. Het scoorde twee doelpunten in twee minuten tijd. Eerst kon José Izquierdo geblunder in de defensie van Moeskroen-Peruwelz afstraffen, twee minuten later was daar al de 2-0 voor Club. Vormer trapte van ver op de paal, De Sutter stond op de juiste plaats en kon ongedekt de tweede goal binnentrappen.

Moeskroen-Peruwelz kreeg niets meer klaar, en Club Brugge zat met de gedachten al bij de volgende wedstrijd en Victor Vazquez. Het niveau ging wat naar beneden, maar vier minuten voor tijd kon het stadion toch nog eens juichen. Doelman Cros ging aan de rand van de zestien Tuur Dierckx tackelen, waardoor scheidsrechter Dierick niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Timmy Simons ging achter de bal staan en miste niet: 3-0.

Club zet zo Anderlecht onder druk en vergroot de voorsprong (even?) tot vier punten. Moeskroen-Peruwelz blijft op de voorlaatste plaats hangen, twee punten onder Lierse.

Opmerkelijk:

Voor Club Brugge was scheidsrechter Dierick de gebeten hond. Bart Verhaeghe zou tijdens de rust bij scheidsrechter Dierick zijn beklag gedaan hebben. De West-Vlamingen vinden dat Moeskroen-Peruwelz-speler Mbemba in de fout ging bij de blessure van Vazquez.

Bekijk hier de opstellingen!

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Belangrijkste fases:

16’ - Een vrije trap van Vazquez valt pardoes voor de voeten van Refaelov, maar Cros grist de bal uit z’n voeten. In de hoekschop die er uit volgt krult Vazquez de bal maar net naast.

32’ - Michel Preud’homme heeft het moeilijk met de zwakke partij van zijn ploeg en wil zijn manschappen wakker schudden. Hij duwt de bal ostentatief in de handen van Moeskroen-speler Monteyne, opdat die minder tijd zou winnen bij een inworp.

44’ - Victor Vazquez komt in een duel slecht neer en blijft liggen. De Spanjaard doet meteen teken dat het over en uit is. Dit ziet er niet goed uit voor Club en de Spanjaard. Victor Vazquez wordt door de medische staf van het veld gedragen. Uit de herhaling blijkt duidelijk dat de draaischijf zijn enkel zwaar omgeslagen heeft

50’ - GOAL - Uit het niets staat Club op voorsprong! Een miscommunicatie in de Moeskroen-defensie wordt genadeloos afgestraft door José Izquierdo: 1-0 voor Club!

52’ - GOAL - Club speelt opeens bevrijd. Izquierdo bedient Vormer, maar die zijn schot spat uiteen op de paal. De Sutter is goed gevolgd en tikt de rebound makkelijk binnen. Club in enkele minuten tijd op 2-0.

71 - Bolingoli wordt goed aangespeeld door Refaelov. De jonge flankspeler kapt naar z’n linkervoet maar mikt in het zijnet.

85’ - GOAL - Dierckx wordt diepgestuurd, Cros komt z’n doel nogal wild uit. De goalie gaat met de voet vooruit in op Dierckx, penalty voor Club. Vreemde actie van Cros. Timmy Simons heeft zich toch laten overhalen om terug de strafschoppen voor zijn rekening te nemen. De kapitein kan het nog: 3-0!

Meer voetbalnieuws