Man uit Berlaar verkozen tot nationaal voorzitter CD&V-jongeren

Foto: Joren De Weerdt

Man uit Berlaar verkozen tot nationaal voorzitter CD&V-jongeren

Print
Berlaar -

Wim Soons uit Berlaar is zaterdagavond verkozen tot nieuwe voorzitter van de CD&V-jongeren. Soons vindt vooral thema’s als klimaat, duurzaamheid en vergrijzing heel belangrijk om op tafel te gooien.

“Het is zwaar geweest. Zes maanden lang heb ik intensief campagne gevoerd. Ik heb duizenden kilometers gereden naar de lokale afdelingen van de CD&V. Dan is het natuurlijk fantastisch als voorzitter Wouter Beke plots zegt dat ik de nieuwe jongerenvoorzitter ben”, glundert Soons.

De Berlaarnaar werkte al een tijdje in het Vlaams Parlement als rechterhand van fractieleider Koen Van den Heuvel. “Maar met die job stop ik nu omdat jongerenvoorzitter een fulltime job is.”

Wim Soons wil heel wat thema’s op tafel gooien. “Ik vind thema’s als klimaat, duurzaamheid, rechtvaardige fiscaliteit maar ook vergrijzing heel belangrijk. Ook jongeren zijn betrokken bij de vergrijzing. Het gaat tenslotte over hun ouders en grootouders.”

Bekende voorgangers van Wim Soons als voorzitter van de CD&V-jongeren zijn onder meer Eric Van Rompuy, Wilfried Martens en Johan Van Hecke. “Of dit nu de voorbode is van een grote politieke carrière? Ik hou van politiek en het kan snel gaan in de politiek. Maar ik wil nu vooral mijn job als jongerenvoorzitter goed uitvoeren. En we zien wel wat in de toekomst op mij afkomt”, besluit hij.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio