Bomenstad: “Al het groen is weg ondanks beloftes”

Foto: Hans Otten

Bomenstad: “Al het groen is weg ondanks beloftes”

Print
Herentals - Het burgerinitiatief Herentals Bomenstad hield zaterdag een symbolische koffietafel na het verlies van alle bomen in de toekomstige verkaveling Moser. “Was het echt zo moeilijk om er vijf te laten staan?”

Enkele actievoerders pinkten zaterdagochtend op een terrein in de Peerdbosstraat ludiek een traantje weg. Een heuse koffietafel met warme drank en koeken maakte het begrafenistafereeltje compleet. Het burgerinitiatief Herentals Bomenstad treurde op die manier om het verlies van alle bomen op het terrein van zowat anderhalve hectare. Daar plant een projectontwikkelaar een verkaveling met 36 woningen in halfopen en gesloten bebouwing. 

“Dit was de site van de villa Moser, waar tientallen prachtige eiken, lindes en beuken van minstens tachtig jaar oud stonden”, zeggen Willem Talloen en Herman Puls van Herentals Bomenstad. “Die zouden allemaal gekapt worden voor de aanleg van de verkaveling. Maar na een rondgang met de ontwikkelaar beloofde hij ons mondeling dat hij enkele bomen aan de rand zou laten staan. Je ziet wat je ziet, één grote braakliggende vlakte met geen enkele boom meer. Er stond nog één exemplaar tegen de Peerdsbosstraat aan, waarover een tijdje discussie was of die wel tot dit terrein hoorde. Maar uiteindelijk is hij ook omgelegd.”

Lees het hele verhaal in de maandagkrant van Gazet van Anwerpen - editie Kempen

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio