Vlaams Nationaal Jeugdverbond viert 50-jarig bestaan

Foto: Philippe Desmet

Vlaams Nationaal Jeugdverbond viert 50-jarig bestaan

Print
Kontich - De leden, oud-leden en sympathisanten van het Vlaams Nationaal Jeugdverbond verzamelden aan het schaarlokaal in de Altenastraat voor de tweejaarlijkse Vuurfeesten. Het werd dit jaar een groter feest om het vijftigjarig bestaan van het VNJ in de bloemetjes te zetten.

In de feesttent kon men van een jenever of glühwein komen genieten met een portie smoutebollen erbij. Ondertussen zorgden de vuurmeesters voor animatie, spektakel en vuurwerk.

 Het VNJ telt momenteel een vijfentwintigtal actieve leden die elke zondagmiddag samenkomen. “Wij zijn een gewone jeugdbeweging, maar we hechten veel belang aan educatieve waarden. Ons Vlaams karakter is ook altijd aanwezig. Als wij een bosspel doen, is dat niet met smurfen, maar met Geuzen,” zegt leidster Hylke. Twee jaar geleden hernam de leiding het initiatief om de Vuurfeesten te organiseren. Daarvoor was het al tien jaar geleden. “Dit jaar mocht het een grotere editie worden, omdat we ook ons vijftigjarig bestaan vieren. We hebben getracht zoveel mogelijk oud-leden op te trommelen, maar met de oudere generaties was dat niet gemakkelijk."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio