Liverpool verslaat City na flater Kompany met twee heerlijke goals

Print

Liverpool heeft een belangrijke zege beet tegen regerend kampioen Manchester City, het werd 2-1. Vincent Kompany was na afloop de gebeten hond, de Rode Duivel ging niet vrijuit bij het eerste doelpunt. City blijft zo op vijf punten van leider Chelsea, dat dit weekend geen competitiewedstrijd speelt.

Al na 11 minuten stonden de Reds op voorsprong. Kompany kreeg de bal aangespeeld door Mangala en wilde het leer wegtrappen vanop de eigen speelhelft. De centrale verdediger trapte echter los naast de bal, Coutinho ging met de bal aan de haal en speelde Sterling aan. Die legde breed op Henderson, de kapitein van Liverpool lepelde de bal onhoudbaar in de winkelhaak! Liverpool al na 11 minuten op voorsprong, mede dankzij de flater van Kompany...

Nog voor de pauze bracht Manchester City de score echter op 1-1. Aguero sneed naar binnen vanop rechts, trok maar liefst vier verdedigers naar zich toe en kreeg de bal alsnog bij zijn spitsbroeder Dzeko. De Bosniër dacht niet na en trapte in de draai de gelijkmaker door de benen van Simon Mignolet: 1-1 na 25 minuten. City wilde de scheve situatie nog voor de rust recht trekken, maar scoren lukte niet meer.

Wonderlijke kopie van eerste goal

Na een energievretende eerste helft was de tweede wat van mindere makelij. Liverpool dacht op voorsprong te komen, maar Lallana werd terecht afgevlagd wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor de thuisploeg. Coutinho had tijdens de rust ongetwijfeld het doelpunt van ploegmaat Henderson bestudeerd, en draaide een perfecte kopie van de 1-0 voorbij een kansloze Hart! Liverpool op voorsprong, Manchester City van slag. In de slotfase liet Sturridge nog de 3-1 liggen, maar de overwinning was een feit voor de thuisploeg.

Chelsea komt dit weekend niet in actie door de finale in de Capital One Cup, maar is nu al de lachende derde hond van de speeldag! De troepen van José Mourinho staan eerste en houden zeker vijf punten voorsprong op City. Chelsea kan de Citizens zelfs op acht punten zetten na de inhaalwedstrijd. Liverpool komt de top-5 binnen en doet zo volop mee voor een Champions League-ticket!

MEER VOETBALNIEUWS