Sébastien Loeb onderbreekt uitzonderlijk nog eens rallypensioen

Foto: AFP

Sébastien Loeb onderbreekt uitzonderlijk nog eens rallypensioen

Print

Negenvoudig wereldkampioen rally Sebastien Loeb rijdt op 27 en 28 maart de Rallye Epernay - Vins de Champagne. Opvallend, want hij onderbreekt daarmee even zijn rallypensioen. Hij start er in zijn vertrouwde Citroën DS3 WRC, meldt de organisatie ASAC-Champagne.

De Franse rallykampioen kan het niet laten. In januari legde de 41-jarige Elzasser Sebastien Ogier het vuur nog aan de schenen in de openingsmanche van het WK rally, en deze maand zal hij te zien zijn in de champagnestreek met een DS3 WRC van PH Sport, op amper 150 kilometer van de Belgische grens. Het is een rally die hij reeds kent want hij reed deze proef in het begin van zijn carrière, in 1998 en 1999, toen nog in een Citroën Saxo Kit Car. Sebastien Loeb is momenteel actief op circuit, in het WTCC-kampioenschap, maar deze rally valt perfect op de kalender.

‘Het is een grote eer Loeb te mogen ontvangen op onze proef. Zijn deelnames in de rally zijn toch uitzonderlijk geworden. Elke rally waar hij start groeit uit tot een groots evenement’, aldus Corinne Morizet, voorzitster van het organiserend comité.

De Rallye Epernay - Vins de Champagne is de openingsmanche van het gloednieuwe tweede divisiekampioenschap in Frankrijk.

Meer sportnieuws