Benoit Tas nieuwe voorzitter van Leuven Bears

Foto: Vel

-

Benoit Tas nieuwe voorzitter van Leuven Bears

Print

De bijzondere algemene vergadering van Leuven Bears, een eersteklasser uit het basketbal, heeft bedrijfsconsulent Benoit Tas aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij volgt Jan Druppel op die in januari ontslag nam wegens een teveel aan professionele verplichtingen. Tas is licentiaat in de rechten, economie en fiscale wetenschappen en werkzaam bij Adcorporate Brussel-Leuven.

Tijdens dezelfde algemene vergadering namen Erwin Van Achten en Jos Geens ontslag als bestuurder. Tevens werd een adviesraad opgericht, een extern klankbord dat zal waken over de langetermijnvisie van de club. Voormalig coach Pol Rowe en Jean-Marc Delporte, voorzitter van het Directiecomité van de FOD Economie, KMO, Middenstand en en Energie, hebben al toegezegd toe te treden tot deze adviesraad.

In een mededeling stelt Leuven Bears ‘in elk geval jong, Belgisch en springlevend’ te zullen blijven. ‘Met nieuwe krachten willen we een positief en wervend verhaal schrijven voor het basket in Leuven’. De ploeg moet zoals bekend ook op zoek naar een nieuwe coach voor volgend seizoen in opvolging van Jurgen Van Meerbeeck wiens contract niet meer verlengd wordt.

Leuven Bears staat na 20 matchen momenteel laatste in de Scoore League.

MEEST RECENT