Zware vrouw ondergaat opmerkelijke transformatie

Print

Een van de zwaarste mensen ter wereld, is meer dan 80 procent van haar lichaamsgewicht kwijtgeraakt. Mayra Rosales uit Houston (VS) woog meer dan 470 kg. Nu is dat nog 90 kg.

Het keerpunt kwam er voor Mayra in 2008: haar neefje was gestorven. Haar zus Jamie had hem gedood, maar Mayra probeerde de schuld op zich te nemen door te verklaren dat haar neefje gestorven was nadat ze per ongeluk over hem was gerold. Om Mayra tot in de rechtbank te krijgen, moest een deel van haar huis opengebroken worden.

Toen uit de aard van de verwondingen aan het neefje bleek dat Mayra de jongen niet kon gedood hebben, bekende ze dat ze gelogen had om haar zus te beschermen. Jamie vluchtte daarop weg, maar 2 jaar later gaf ze zichzelf aan en bekende ze de moord.

11 operaties

Mayra was intussen vrijuit gegaan en besloot dat het tijd was om te vermageren om zo voor de andere kinderen van haar zus te kunnen zorgen. Mayra onderging hiervoor 11 verschillende operaties en werd begeleid door een topdokter.

De eerste 10 dagen na haar beslissing, verloor Mayra al 5 kg. Daarna ging er nog meer dan 225 kg af. Intussen weeg Mayra zo’n 90 kg. Hiermee is de 35-jarige vrouw 80 procent van haar eigen lichaamsgewicht kwijtgeraakt.

In januari onderging Mayra nog een operatie om overtollig huid te verwijderen. Intussen ziet Mayra er zo uit:

MEEST RECENT