21-jarige slachtoffer van gewelddadige diefstal

Foto: Joren De Weerdt

21-jarige slachtoffer van gewelddadige diefstal

Print
Merksem - Na een avondje stappen is een 21-jarige man afgelopen nacht overvallen in Merksem, toen hij op de tram stond te wachten aan de halte op de Noorderlaan, ter hoogte van de Groenendaallaan.

Een groepje jongemannen viel de 21-jarige man aan. Eén van hen greep plots de portefeuille uit de achterzak van het slachtoffer, een andere stal zijn gsm, nog een andere zijn horloge. Het slachtoffer kreeg een paar rake klappen, waaronder enkele slagen in het gezicht. 

De verdachten wilden de tram opstappen en ervandoor gaan. Maar enkele getuigen hielden de tram tegen. De overvallers gingen er te voet vandoor. Het slachtoffer ging naar huis. Hij verwittigde een vriend. Een tijdje later werd een van de verdachten door de vriend gesignaleerd aan de Italiëlei. De verdachte sloeg op de vlucht. 

Een politiepatrouille die op dat moment in de buurt was, werd door getuigen gealarmeerd. De verdachte zou mogelijks een wapen getoond hebben. De patrouille ging onmiddellijk ter plaatse. Ondertussen liep de verdachte door de Rodestraat. Daar werd hij door de politie onmiddellijk in de boeien geslagen. 

De man had de gestolen gsm op zak. De verdachte (18) werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het slachtoffer is één dag werkonbekwaam.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio