Jens Almey eindigt als dertiende

Print

Jens Almey is op de wereldkampioenschappen shorttrack voor junioren in het Japanse Osaka als dertiende geëindigd. Ward Pétré werd 26e, Stijn Desmet 32e.

De 18-jarige Almey plaatste zich niet voor de super 1.500 meter met de beste acht ter wereld. Dat was zeker geen schande. Afgezien van de uit China afkomstige Hongaar Shiolan Sandor Liu stonden er uitsluitend Aziaten in die eindstrijd. In de eindstand is Almey, lid van Club Shorttrack Kristallijn uit Gent maar vaak trainend in Hasselt, na twee Hongaren de derde Europeaan.

Op de 1.000 meter werd Almey zondag in zijn kwartfinale uitgeschakeld. Het leverde hem op die afstand de veertiende plek op. Na de eerste dag had de troef van bondscoach Pieter Gysel in de algemene rangschikking nog uitzicht op een plaats in de top 10. De titel ging naar de Zuid-Koreaan Dagyeon Kim. Zijn landgenoot Jiwon Park werd tweede, Liu derde.

Gysel kan tevreden zijn over zijn trio, van wie Desmet pas zestien is en de twee anderen (beiden achttien) volgend jaar ook nog junior zijn. In de relay, de aflossingskoers over 3.000 meter, was het Belgische kwartet (naast de drie schaatsers die het individuele toernooi reden ook Rian Vanhooren) negende. In de finale van zondag zegevierde een viertal uit Zuid-Korea, voor China en Rusland.

MEEST RECENT