Verboden te parkeren in rode beukendreef Vrijbroekpark

De rode beukendreef in het park is afgezet. Foto: Marc Goossens

Verboden te parkeren in rode beukendreef Vrijbroekpark

Print
Mechelen - Sinds zaterdag mag je niet meer parkeren tussen de rode beuken in het Vrijbroekpark in Mechelen. Zo kunnen de 74 jaar oude bomen op adem komen, want ze leden enorm onder de druk van auto’s die er gedurende vele jaren parkeerden.

De levensverwachting van een beuk is 150 jaar en in optimale omstandigheden zelfs 300 jaar. Gezonde beuken groeien uit tot statige woudreuzen, maar in het provinciaal groendomein dook er een probleem op.  

Bij nazicht bleek dat er steeds meer dood hout in de kruinen zat. Dat is een teken van achteruitgang en stress bij de bomen. De beschadiging van de schors aan de stambasis bij 23 van de 26 bomen en de verdichting van de bomen, veroorzaakt door het parkeren, blijken een direct gevolgd te hebben op de taksterfte.

Alternatieve parking

Parkeren is er niet langer toegelaten. Vanaf zondag 3 mei kan het park dankzij het naburige bedrijf Kellog’s een alternatieve parking aanbieden op de Hombeeksesteenweg 321 . Tot eind september mogen bezoekers daar hun wagen achterlaten: elke zondag van 10 tot 20u.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio