Frédéric Caudron en Eddy Merckx naar halve finales

Print

Titelverdedigers Frédéric Caudron (UMB-3) en Eddy Merckx (UMB-1) hebben zich zaterdag in het Duitse Viersen voor de halve finales van het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams geplaatst. In de kwartfinales moesten de Spanjaarden voor de bijl.

Caudron versloeg Ruben Legazpi (UMB-36) met 40-20 in 15 beurten, waarbij hij met 16 caramboles de hoogste reeks van toernooi liet noteren. Merckx speelde tegen Daniel Sanchez (UMB-10) 40-40 gelijk.

Eerder op de dag waren de Belgen in hun tweede en laatste groepswedstrijd meer dan één maat te sterk gebleken voor het Portugese duo Manuel Rui Costa (UMB-55) en Joao Pedro Ferreira (UMB-103). Caudron speelde tegen Ferreira een dijk van een wedstrijd. In amper 10 beurten maakte hij er 40-9 van. Merckx zette Rui Costa met 40-21 opzij.

Om een plaats in de finale nemen Caudron en Merckx het zondag op tegen de Turken Tayfun Tasdemir (UMB-8) en Adnan Yuksel (UMB-37), die de Duitsers Martin Horn (UMB-174) en Christian Rudolph (UMB-22) uitschakelden. In de tweede halve finale staan de Nederlanders Dick Jaspers (UMB-6) en Barry van Beers (UMB-1808) tegenover de Zuid-Koreanen Heo Jung Han (UMB-20) en Cho Chi Yeon (UMB-30).

Caudron en Merckx gaan voor een vierde wereldtitel op rij. Merckx kan zich een vijfde keer op rij voor de finale plaatsten. In 2011 veroverde hij samen met Eddy Leppens (UMB-26) zilver.

MEEST RECENT