Winkels die open blijven bij hinder krijgen compensatie

Foto: SvdE

Winkels die open blijven bij hinder krijgen compensatie

Print
Ondernemers die hinder ondervinden van openbare werken voor hun deur, zullen vanaf volgend jaar hun zaak niet meer hoeven te sluiten om recht te hebben op een compensatie. Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) wil het aanvraagsysteem ook automatiseren. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) wil handelaars die hinder ondervinden tijdens openbare werken betere mogelijkheden geven om de moeilijke periode vlot door te komen. De meeste eenvoudige aanpassing in de pijplijn is dat ook zelfstandigen die hun zaak openhouden tijdens de werken, recht krijgen op een compensatievergoeding. Vandaag is dat alleen het geval voor wie zijn zaak volledig dichtdoet voor minstens acht opeenvolgende dagen.

Muyters bekijkt nog hoe hij de maatregel concreet zal uitwerken. ‘We onderzoeken meerdere voorstellen’, antwoordde hij op een schriftelijke vraag van Vlaams Parlementslid Mathias De Clercq (Open VLD). In de nieuwe maatregel zouden ‘hinderdagen’ in plaats van sluitingsdagen een toelage krijgen.