© Koen Merens

Antwerp recht de rug in Molenbeek

Antwerp heeft zich na de nul op zes, een weekje rust en middenin de overnamestory rond Patrick Decuyper goed herpakt. De eerst weinig wakkere Great Old kwam tegen een fel WS Brussel wel op achterstand, maar twee goals van Owusu en eentje van Güvenç zetten de scheve situatie nog mooi recht, hoewel de ingevallen Bengelloun het toch nog even spannend maakte met de te makkelijke 2-3. Owusu met zijn derde nam echter elke twijfel weg.

STDR

Antwerp had na de nul op zes tegen Eupen en STVV wel wat recht te zetten. Maar dat bleek tegen WS Brussel makkelijker gezegd dan gedaan. Het anders als zeer steriel geboekstaafd staand WS Brussel schoot tegen Antwerp gretig uit de startblokken, wat resulteerde in meteen veel pressing en ook lichte dreiging. Maar Boeckx stond pal of de Brusselaars waren net niet zuiver genoeg. Maar dat kon ook worden gezegd van de Great Old, die eerst maar moeilijk oplossingen vond tegen een bikkelend WS Brussel.

Al voor het halfuur was het dan ook prijs voor de Brusselaars, toen Aerts zijn lage streep vanop vrijtrap voorbij de nog slechts toekijkende Boeckx pegelde. Fall was zelfs snel dicht bij de 2-0, maar de donkere spits slaagde erin om nog over te schieten. Antwerp kwam dan toch eens voor de kooi van Vandermeulen met een vrijtrap van Güvenç. Owusu tikte staalhard binnen: 1-1. De gelijkmaker deed het gedeukte Antwerpse vertrouwen alvast deugd. Dat bleek net voor de koffie, toen diezelfde Owusu weer op aangeven van Güvenç wat houterig, zelfs stuntelend en dus onorthodox zijn tweede van de avond binnenschoof.

Net na de rust mikte de goed diep gestuurde Fall de 2-2 maar net voorlangs, maar nadien was WS Brussel uitgepraat. Want het was Antwerp dat de wet ging dicteren. En Güvenç bedankte voor het Brusselse geklungel: de kleine Turk lepelde de 1-3 in het verste hoekje. Tien minuten ranselde Boeckx dan toch een kleine prik van de Brusselaars uit zijn doel. De ingevallen Martens knalde de 1-4 naast. Bengelloun zorgde nog voor een beetje Brusselse hoop (2-3), maar deze bleef niet meer dan ijdel. Owusu met een wandelingetje nekte de Brusselaars nog helemaal.

Aan de aftrap

Scheidsrechter: Erik Lambrechts.

Toeschouwers: 587.

WS BRUSSEL: Vandermeulen – Duplus, Obin, Bellaid (46’ Bengelloun), Mihoubi – Aerts, Kone, Traore (75’ Jiyar), Diallo – Fall (60’ Baradji), Ambroise.

ANTWERP: Boeckx - Iboma, Diakité, Lépicier, Vansteenkiste – De Decker, Omolo (66’ Martens), Dom, Limbombé – Güvenç (90’ Van Den Bogaert), Owusu (92’ Madjo-Matsingi).

Doelpunten: 24’ Aerts 1-0, 37’ Owusu 1-1, 46’ Owusu 1-2, 62’ Güvenç 1-3, 86’ Bengelloun 2-3, 92’ Owusu 2-4.

Gele kaarten: 23’ Diakité (fout), 25’ Fall (fout), 35’ Mihoubi (fout), 38’ Aerts (fout), 56’ Obin (fout), 89’ Martens (fout) .

Rode kaarten: 68’ Mihoubi (fout en twee keer geel).

STDR

Match

WS BRUSSEL 2

ANTWERP 4