Lokeren

© Photo News

Charleroi telt Lokeren uit voor Play-off 1 met discutabel doelpunt

Met nog twee speeldagen te gaan lijkt Lokeren uitgeteld voor Play-off 1. Mathematisch kan het nog wel maar na het 1-0-verlies in Charleroi mogen de Waaslanders zich voor het eerst sinds 2012 al opmaken voor Play-off 2. De Karolo’s daarentegen blijven verbazen, al hadden ze wel de hulp van de scheidsrechter nodig om voorbij doelman Verhulst te geraken.

vml

Cédric Fauré blesseerde zich tijdens de opwarming en zijn plaats in de spits bij Charleroi werd in laatste instantie ingenomen door Kalifa Coulibaly. Abdoun nam bij de bezoekers de plaats in van de geblesseerde De Pauw.

De thuisploeg zette van bij de aftrap veel druk op Lokeren en was voortdurend gevaarlijk via de beweeglijke flanken en verbindingsman Kebano. De Zebra’s hadden het middenveld in handen en toonden zich gretiger en vooral ook creatiever dan de bezoekers. Lokeren moest het allemaal ondergaan. Peter Maes zag dat het niet goed was en bracht nog voor rust Remacle in de plaats van Abdoun, gescoord werd er echter niet meer. Lokeren kwam voor rust echter niet aan kansen en overleefde enkel dankzij een sterke doelman Verhulst.

Ook in de tweede helft trok de thuisploeg meteen naar voren en dat leverde na 53 minuten dan toch een bevrijdend doelpunt op. Ndongala zette de bal voor doel, Kebano tikte lichtjes door en aan de tweede paal was Tainmont goed gevolgd. Tainmont stond wel enkele centimeters buitenspel maar scheidsrechter Alexandre Boucaut keurde de goal goed: 1-0.

Lokeren besefte de ernst van de zaak en herstelde het evenwicht. De bezoekers wonnen meer duels maar doelgevaar leverde dat niet op want bij de laatste pass werden telkens de foute keuzes gemaakt. Aan de overkant kreeg uitblinker Kebano op het einde nog een grote kans op de 2-0 maar hij miste. Een beresterke Verhulst behoedde zijn ploeg nog voor een grotere achterstand maar het bleef 1-0.

Op twee wedstrijden van het eind van de reguliere competitie lijken de mannen van Peter Maes zo uitgeteld voor Play-off 1. Lokeren staat momenteel achtste, terwijl Charleroi op de gegeerde zesde plaats staat met vijf punten bonus. Genk, de nummer zeven, telt voorlopig twee punten meer dan Lokeren maar als de Limburgers later vanavond winnen in Lier, komen ze op gelijke hoogte met de Karolo’s.

Opmerkelijk:

Op het ogenblik dat Kebano de voorzet van Ndongala raakte, bleek Tainmont centimeters buitenspel te staan. In volle actie moeilijk te zien voor de grensrechter, maar eigenlijk had de goal van Charleroi afgekeurd moeten worden.

Belangrijkste fases:

5’ Kebano vindt Ndongala aan de buitenkant, die zet in één tijd voor, het leer wordt weggewerkt in de voeten van Marcq die over knalt.

7’ Persoons verlengt een voorzet vanaf links bijna in eigen doel, de bal gaat net voorbij de tweede paal.

14’ Koulibaly sprint zich voorbij Maric, kapt goed terug en legt achteruit op Marcq, die schuift de bal hard, maar centraal in de handen van Verhulst.

19’ Zowel Ndongala als Kebano stuiten van dichtbij op een voetreflex van Verhulst. Eerst was er de strakke trap van Ndongala en twee seconden later de duikkopbal van Kebano. Tot tweemaal toe zorgt Verhulst voor de redding.

26’ Tainmont met de schep-pass op Kebano, die kan schieten maar verkiest om Koulibaly te bedienen, die schiet oog in oog met Verhulst driest over. Een heerlijke actie die beter verdiende.

35’ Marinos krult richting Tainmont, die wil afwerken maar Galistios duikt de bal met het hoofd in hoekschop. De Griek krijgt wel de stuts van Tainmont in het aangezicht en moet dus even verzorgd worden.

38’ Diandy trapt de aflegger van Kebano met een boogbal onder de lat, Verhulst tipt ‘m er net over. Het blijft warm in de Lokerse zestien.

53’ Ndongala zet de bal voor doel, Kebano tikt met de buitenkant lichtjes door en aan de tweede paal is Tainmont goed gevolgd, die schiet van dichtbij tegen de netten: 1-0!

58’ Koulibaly blijft weer knap in balbezit en steekt dan slim naar Kebano, diens schot komt in de handen van Verhulst terecht.

68’ Persoons komt goed voor zijn man en kopt richting doel, Coulibaly zit er nog net tussen en dus hoekschop.

70’ Te korte terugspeelbal Odoi, maar Verhulst kapt de aanstormende Zebra goed uit en speelt zuiver in.

76’ Eerst kan Saglik schieten en iets later vindt Kebano Koulibaly, tot twee keer toe niet uitstekend gemikt en dus Verhulst in de weg. 81’ Marcq speelt diep op Kebano die alleen op Verhulst afgaat, hij besluit evenwel te centraal en te zwak. 86’ Coulibaly speelt een dijk van een partij. Goede actie en dito voorzet op Kitambala en die krult de bal richting winkelhaak, Verhulst staat gelukkig voor Lokeren goed te keepen en haalt de bal vanonder de lat.