© BELGA

Westerlo zeker van behoud na zege tegen Oostende

Met een 3-0-zege tegen KV Oostende heeft Westerlo zich verzekerd van het behoud in de Jupiler Pro League en kan de Parel uit de Kempen zich opmaken voor Play-off 2.

vml

Coach Fred Vanderbiest koos voor Musona, Coulibaly, Ruiz en Ruytinx in zijn aanvallend compartiment. Berrier, Jali, Canesin en Brillant moesten tevreden zijn met een plaatsje op de bank. Bij Westerlo werd Diagne (geschorst) in de spits vervangen door Sipovic. Aoulad en Gounongbe begonnen na een lange afwezigheid wegens blessure op de bank. Bij Birger Maertens werden vorige week nierstenen verwijderd maar de Bruggeling nam achterin zijn plaats gewoon terug in.

Bekijk hier de opstellingen

Het duurde even vooraleer de partij op gang kwam. Jens Cools kende pech met een bal op de paal en aan de overzijde kopte Coulibaly nipt naast. Na een hoekschop vond Schouterden aan de tweede paal Geudens en de kapitein frommelde de 1-0 binnen. Schouterden ging even later graag liggen over het uitgestoken been van Schmisser en de linkerwinger trapte de elfmeter netjes binnen.

Na rust kabbelde de partij gezapig verder. De bezoekers speelden sloom en ongeïnspireerd en voetbalden geen kans bij elkaar, enkel Ruiz trapte over. Na de invalbeurt van Franck Berrier kwam er toch wat schwung in de rangen van de kustjongens maar scoren lukte niet. Aan de overkant zette een andere invaller, Mohammed Aoulad, de 3-0-eindstand op het scorebord met een mooie plaatsbal.

Door deze 3-0-zege tegen KV Oostende heeft de thuisploeg zich verzekerd van het behoud. KVO begon met een aanvallend ingestelde ploeg maar bleef voorin onmondig

Opmerkelijk:

Scheidsrechter Bram van Driessche maakt zijn debuut in de hoogste voetbalklasse. Westerlo zocht en kreeg een strafschap bij de amper 29-jarige ref, al was het wel pas bij de derde keer ook goede keer. De ref gaf geen krimp bij smeekbedes van Mustoe en Annys maar na de fout van Schmisser op Schouterden legde Van Driessche de bal wel (terecht) op de stip.

Belangrijkste fases:

2’ Ruiz pakt uit met een lage schuiver. Doelman Van Langendonck gaat goed plat en klemt het leer.

9’ Na een corner valt de bal voor de voeten van Jens Cools. Hij trapt al vallend met zijn rechter op de binnenkant van de paal. Doelman Ovono komt met de schrik vrij.

16’ Bjorn Ruytinx gaat in duel met Birger Maertens. De ex-speler van OHL puurt er een hoekschop uit. Siani schildert de bal op de kruin van Elimane Coulibaly. De spits kopt maar net naast.

25’ Na een mislukte hoekschop mag Schouterden het opnieuw proberen. Via zijn linkspootje schept hij de bal naar de inlopende Kevin Geudens. De kapitein loopt de 1-0 voorbij doelman Ovono: 1-0.

29’ Ruiz zet goed voor vanop de rechterflank. De inlopende Musona knikt in de handen van doelman Van Langendonck.

33’ Schouterden spurt door en gaat graag over het lange been van Schmisser. Een domme en overbodige sliding van de verdediger, net binnen de grote rechthoek. Schouterden gaat zelf achter de bal staan en trapt de penalty feilloos binnen: 2-0.

58’ Ruiz neemt het leer goed mee en haalt dan verschroeiend uit. De pegel zoeft een metertje over.

78’ Franck Berrier stuurt Ruiz diep. De Costa Ricaan haalt hard uit maar raakt de vuisten van doelman Van Langendonck. Hij had beter afgespeeld tot bij de vrijstaande Bjorn Ruytinx.

81’ Diepe bal van Mustoe op de doorgespurte Aoulad. De spits kapt zich goed vrij en plaatst het leer binnenkantje voet voorbij doelman Ovono: 3-0.

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo