© Isosport

Genk wint spektakelloze wedstrijd tegen Lierse

Genk heeft zijn plicht gedaan door de drie punten mee te pakken op het Lisp, maar speelde geen goede partij. Een vroege goal van Schrijvers en een late treffer van De Ceulaer zorgden voor een 2-0-eindstand. Lierse speelde een ongelukkige wedstrijd en liet een unieke kans liggen om de rode lantaarn door te geven.

vml

Bij Lierse keerde Ayub Masika meteen terug in de basis na een blessure, uitgerekend tegen de club die hem uitleent. Velikonja verhuisde naar de bank. Bij Genk startte Siebe Schrijvers vooraan door de blessure van Okriashvili. Geen Mboyo in de kern, die was na zijn discotheekbezoek naar de B-kern verwezen.

Al na drie minuten was er de goal van Schrijvers, het enige hoogtepunt van de eerste helft. Lierse had voor rust het meeste balbezit maar deed er niets mee. Genk was ondanks een bedrijvige Buffel te slordig om de voorsprong uit te diepen.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Lierse

Genk

Lierse begon scherp aan de tweede heft met een goede kans voor Zizou maar daarna verwaterde de wedstrijd opnieuw. Geen van beide teams kon goede kansen creëren. Vijf minuten voor tijd scoorde Genk uit het niets de 0-2, al stond de pas ingevallen De Ceulaer duidelijk offside. In de slotfase zette Lierse plots Köteles nog aan het werk maar de doelman hield zijn netten schoon.

Genk doet zo nog steeds volop mee in de strijd om Play-off 1, terwijl Lierse nu definitief veroordeeld lijkt tot Play-off 3.

Opmerkelijk:

Deze week kreeg Benji De Ceulaer te horen dat zijn contract bij Genk niet verlengd werd. Vorige week viel hij nog naast de kern en ook nu mocht hij pas na 78 minuten invallen maar de aanvaller scoorde in de 85ste wel de 2-0...

Belangrijkste fases:

3’ Bensebaini kan onvoldoende bij een lange bal van Buffel. Monrose gaat er mee aan de haal, kapt en legt af voor Schrijvers die niet twijfelt: 0-1.

5’ Een afvallende bal komt in de voeten van Anele. Die twijfelt niet, maar Bajkovic heeft geen problemen met het schot.

14’ Op een vrije trap van Gorius klimt Kara het hoogst. Zijn kopbal is echter te zwak om Bajkovic te verschalken.

26’ Kasmi probeert het nog eens van ver. Zijn schot is tussen de palen, maar Köteles is bij de pinken.

48’ Schrijvers krijgt de bal in de zestien van Buffel , draait en trapt. Het schot is te zwak om Bajkovic te verschalken.

55’ Traoré duikt op in de rug van Kabasele en legt af. De bal komt via een Genks been tot bij Zizou, die een pegel afvuurt, maar Köteles heeft een prima save in huis. In tweede instantie probeert El Messaoudi nog, maar die bal is makkelijk onschadelijk te maken voor de Genkse goalie.

75’ Lierse krijgt een vrije trap. Voor één keer kunnen ze het uchtduel winnen, maar Mojsov kopt over.

85’ Buffel heeft de ruimte en levert een prima voorzet af. De Ceulaer komt goed inlopen en kopt, weliswaar uit buitenspel, de bal binnen: 0-2.

91’ Kasmi krijgt veel ruimte en schiet van buiten de zestien. Köteles heeft moeite met het schot maar voorkomt dat er een rebound komt.

92’ Traoré krijgt veel ruimte op rechts en haalt hard uit, maar Köteles heeft een goede parade in huis.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

MEER OVER VOETBAL