© BERT GOYVAERTS/GMAX Agency

KSK Heist wint makkelijk van 10 RC Mechelen-spelers

Racing, voor de gelegenheid in een zwarte outfit, presenteerde zich met een onuitgegeven mix van A-kern en beloften. Een eerste kans was er voor Vanderputte die in twee tijden naast schoot. Op het kwartier zette Ruiz een knappe aanval op en schoot op de binnenkant van de paal. En Ruiz scoorde net voor het half uur toch, een streep in de bovenhoek.

GF

Knipping had een goede redding in huis op een strak schot van Vanderputte. De bezoekers speelden verdienstelijk maar konden offensief niks klaar krijgen. Net voor de rust kopte Vanderputte een voorzet van Hairemans over. Ruiz en Vanderputte kregen de eerste kansen in de tweede helft. Racing viel op het uur met tien na een rode kaart voor Hens. Hairemans krulde een vrijschop over. Ruiz kopte een hoekschop over de lijn , met 2-0 was de match gespeeld. Ruiz liet wat later zijn hattrick liggen door van dichtbij over te schieten.

SCHEIDSRECHTER: Nathan Verboomen.

HEIST: Vandenbossche, Wijns, Grant, Vanderputte, Jacobs, Van Den Bergh, Webers, Vandermarliere, Hairemans, Rymenants (72’ Vermeiren) , Ruiz (82’ Luckermans).

RC MECHELEN: Knipping, Kerckhofs, Camara, Van Sanden, Depret, Coenen, Volpe (60’ Delen), Debouver, Vermylen, Sabri Hmouda, Hens.

DOELPUNTEN: 25’ Ruiz 1-0, 76’ Ruiz 2-0.

GELE KAARTEN: Depret. Rymenants, Webers.

RODE KAART: 59’ Hens (fout op Vandermarliere).

TOESCHOUWERS: 1500.