-

Pierre Bilic is de nieuwe secretaris-generaal van Sportspress.be

Zaterdag hebben de leden van de vzw Sportspress.be op een algemene vergadering unaniem besloten dat Pierre Bilic de nieuwe secretaris-generaal wordt. De vergadering werd gehouden in het Hof ter Musschen in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Bilic ging nog maar net met pensioen na zijn carrière bij Sport/Voetbalmagazine. Nu volgt hij Jos Segaert op die de functie sinds 1999 bekleedde. Segaert was op zijn beurt de opvolger van Mick Michels die achttien jaar lang secretaris-generaal was.

Sportspress.be telt meer dan duizend leden en vierde in 2013 zijn honderdjarig bestaan. De vzw beheert de praktische aspecten van de sportpers, inclusuef fotografen. Zo selecteert Sportpress via een intern referendum de genomineerden voor de prijzen Sportman en Sportvrouw van het jaar, Belofte van het jaar en Sportploeg van het jaar. Ook zorgt de club voor de accreditaties van Belgische sportjournalisten voor binnen- en buitenlandse sportcompetities.

De vzw is opgedeeld in twee taalgedeelten, de APFJS (Association Professionnelle Francophone des Journalistes Sportifs)en de VBS (Vlaamse Bond Sportjournalisten). David Naert is voorzitter, Maurice Loiseau vicevoorzitter. Christian Hubert werd zaterdag herkozen als penningmeester.