-

European Open judo: Belgen moeten snel inpakken

Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) heeft zaterdag op de European Open Judo van Warschau in zijn eerste kamp tegen de jonge Hongaar Felician Ori een verrassende nederlaag geleden. Adlan Katchiaev en Adrien Quertinmont (beiden -60 kg) botsten op een te sterke tegenstrever.

Kenneth Van Gansbeke (WR 48) was naar Warschau afgereisd om zijn ontgoocheling over een mislukte Grand Prix van Düsseldorf van vorige week weg te spoelen maar geraakte niet verder dan de tweede ronde. In ronde 1 was hij vrijgeloot en zijn eerste gevecht van de dag tegen de 21-jarige Felician Ori (WR 246) leek een haalbare kaart, maar verrassend genoeg maakte Ori het een minuut voor tijd af met ippon nadat hij eerder al een waza-ari had laten optekenen.

Adrien Quertinmont (WR 164) begon in de Poolse hoofdstad met winst op strafpunten tegen de Oostenrijker Stefan Kudera (WR 215) maar moest het daarna opnemen tegen de oersterke Oezbeek Diyorbek Urozboev (WR 30), die vorig jaar onder andere zilver veroverde op de Grand Prix van Tashkent in Oezbekistan. Hij verloor met ippon.

Junior Adlan Katchikaev (geen WR) trof het eveneens niet met de loting. Hij verloor met een yuko tegen de Oezbeek Sharafuddin Lutfillaev (WR 17), die in 2014 brons behaalde op de Grand Slam van Bakoe en verder nog zevende eindigde op de Grand Slams van Parijs en Tyumen (Rusland).