Ann Van Elsen gooit carrière drastisch om

Een niet voor de hand liggende wending in de carrière van Ann Van Elsen, merken we op, maar daar is ze het niet mee eens. “Ook al heb ik economie gestudeerd, mijn interesse in psychologie is altijd groot geweest”, zegt ze.

“Na mijn verkiezing als Miss België wilde ik al iets betekenen voor mensen, maar dat is er nooit uitgekomen. Daar ga ik nu iets aan veranderen. In eerste instantie met mijn thuisstudie psychologie - voor de duidelijkheid: dat zijn géén academische studies - en daarna wil ik in het Gentse een totaalpraktijk uit de grond stampen. Daar zullen mensen zich op allerlei manieren kunnen laten begeleiden: niet alleen met psychotherapie, maar ook met yogasessies, wellness en relaxatietechnieken.”

De ex-miss wil met haar studies niet meteen iets op tv doen. “Dat is niet mijn eerste bekommernis. Als ik vroeger Goedele Liekens aan het werk zag als Unicef-ambassadrice dacht ik: ‘Zoiets kan je alleen maar bereiken als je bekend bent.’ Alsof je zonder de media geen effect kon genereren, maar dat is een idee dat ik heb laten varen. Nu wil ik gewoon mensen helpen. Als ik er in slaag de mensen een goed gevoel te geven, is dat voor mij al effect genoeg. Zo lang er zich media-opdrachten aandienen, zal ik daar met plezier op ingaan, maar het is geen must. Ik voel gewoon dat dit een stap in de goede richting is voor mij, omdat het komt vanuit een noodzaak. Ik voel aan alles dat dit goed zit, het geeft me een energieboost.”

Iedereen die op zoek is naar evenwicht in zijn leven, kan straks in haar praktijk terecht. “We kennen het allemaal: een drukke job, een gezin, verbouwingen, stress... Dat kan soms te veel worden voor een mens. Dan wil ik de juiste tools aanbieden om dat soort problemen het hoofd te bieden.”

Zelf heeft Ann Van Elsen al een neuropsycholoog bezocht. “Die sessies betekenen heel veel voor mij. Niet dat zo’n psycholoog je per se dingen vertelt waar je niet zelf achter kan komen, maar hij kan je wel zeggen: ‘Als je dit en dat doet, komen er bepaalde stoffen in je lichaam vrij die je beter doen voelen.”