© Photo News

‘Vahid Halilhodzic wordt bondscoach van Japan’

Vahid Halilhodzic wordt de nieuwe bondscoach van Japan. Volgens het dagblad Nikkan Sports heeft de 62-jarige Bosniër met de Japanse federatie een akkoord bereikt over een jaarsalaris van 2,2 miljoen dollar (1,9 miljoen euro). Op 12 maart zou het nieuws officieel worden gemaakt.

dmm

Halilhodzic was op het WK in Brazilië met Algerije tegenstander van de Rode Duivels in de groepsfase. Net als België, dat met 2-1 won, stootte Algerije door naar de achtste finales. Daarin verloor het na verlengingen met 2-1 van de latere wereldkampioen Duitsland.

Na het WK werd Halilhodzic trainer bij het Turkse Trabzonspor. Daar werd hij in november ontslagen wegens de tegenvallende resultaten.

Bij Japan moet Halilhodzic de opvolger worden van Javier Aguirre. Die werd eerder deze maand aan de deur gezet nadat zijn naam in Spanje, waar hij aan de slag was als clubcoach, werd gelinkt aan matchfixing. Onder de hoede van de Mexicaan sneuvelde Japan als titelverdediger in de kwartfinales van de Asian Cup in Australië.