© LDN

© LDN

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Freespect Mechelen speelt play-offs BK in eigen stad

Indoor Ultimate Frisbee is een explosieve ploegsport voor mannen en vrouwen. Zondag heeft het Belgisch Kampioenschap plaats in de Dijlestad. Freespect Mechelen hoopt op een mooi resultaat. “Frisbee is een voorbeeld voor fairplay”, zegt voorzitter Jeroen Heremans.

Leo De Nijn

Zo populair als voetbal is frisbee lang nog niet. Maar op vlak van fairplay kunnen ze onze nationale voetbalhelden nog veel leren. Ultimate frisbee is een veldsport die zowel binnen als buiten kan worden gespeeld. Wie met deze sport kennis wil maken, wordt zondag tussen 9 en 21u in de sporthal Winketkaai verwacht.

“We zitten voor de eerste keer in ons tienjarig bestaan in de play-offs, een finale met de beste Belgische frisbeeploegen. Een bekroning voor ons werk van al die jaren”, vertelt voorzitter Jeroen Heremans, zelf een frisbeespeler.

Zonder scheidsrechter

Frisbee is een ploegsport waarbij vijf spelers de frisbee in de eindzone van de tegenstander moeten vangen om te scoren, zoals bij het rugby. Je mag in de weg gaan staan om te verdedigen, maar lichamelijk contact is uitgesloten. "De wedstrijden worden zonder scheidsrechter gespeeld. Betwistingen worden tussen de spelers ‘van het incident’ uitgepraat. Na dertig seconden moet dat opgelost zijn en wordt er verder gespeeld”, legt de voorzitter uit

Freespect Mechelen heeft een dertigtal leden en op het voetbalveld naast de ijsbaan in Leest beschikt de club als eerste in ons land over een wedstrijdveld met vaste frisbeelijnen. Dat is uniek, aangezien er in Europa maar vier zo’n frisbeevelden zijn.

Info: bart@mediaspecs.be. Zondag 1 maart, sporthal Winketkaai 39, Mechelen, BK tussen 9-14.30u (mixed competitie) en 14.30-21u (open competitie).

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio