© JHS

Luc De boeck is vijf jaar burgemeester van Bornem

"Een zware job, maar ik ben er verliefd op"

Luc De boeck is precies vijf jaar burgemeester van Bornem. Hij bruist nog van de ideeën en plannen voor de gemeente. "De vorige burgemeester, Jo Van Eetvelt, heeft Bornem op de kaart gezet. Het is mijn uitdaging om Bornem op de kaart te houden en nog beter proberen te doen."

TDK

"Burgemeester zijn is een zware job. Maar het is de job van mijn leven. Ik heb nog geen seconde spijt gehad dat ik destijds de uitdaging heb aangenomen", zegt De boeck. Hij kijkt ook al volop naar de toekomst van Bornem.

"Mobiliteit is een hoofdstuk dat dringend moet aangepakt worden in onze gemeente. Daarom ook dat we nu een mobiliteitsplan willen laten opstellen. Hoe kan het verkeer vlotter in het centrum geraken? Hoe zit het met de parkeerproblematiek? Ik denk er sterk over na om een bijkomende randparking te creëren in de gemeente. Waar? Op het Stationsplein. Daar is al een bestaand parkeerterrein. Waarom bouwen we er geen verdieping boven? Daar is nood aan in Bornem. Vlakbij het station, vlakbij het winkelcentrum. Een project waar ik volledig voor wil gaan in de toekomst."

Ook het winkelcentrum moet aantrekkelijker gemaakt worden. "Daarover gaan we binnenkort met de handelaars rond de tafel zitten. Kijken wat we kunnen doen om ons handelscentrum klaar te stomen voor de toekomst. Idem met het Kardinaal Cardijnplein. Kunnen we daar geen evenementenplein van maken? En de terrassen van de horecazaken uitbreiden?"

Lees het uitgebreide weekendinterview met Luc De boeck in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio